RSS

Tratament nou pentru bolnavii de cancer pulmonar

23 nov.

Un nou medicament care i-ar putea trata pe bolnavii de cancer pulmonar a fost descoperit de oamenii de ştiinţă din Marea Britanie.

Studiile de laborator au arătat că tratamentul, care se pare că nu are reacţii adverse, distruge în proporţie de peste 50% urmele pe care le lasă celulele canceroase, potrivit Daily Mail. Mai mult decât atât, medicamentul slăbeşte rezistenţa acestor celule la chimioterapie.

În cazul a 50% dintre pacienţii bolnavi de cancer pulmonar, celulele canceroase se răspândesc extrem de repede şi foarte rar pot fi îndepărtate. Din cazurile totale, numai 3% dintre bolnavi supravieţuiesc încă cinci ani de la punerea diagnosticului.

Tratamentul va fi aplicat pacienţilor începând din 2010, a declarat coordonatorul studiului, Michael Seckl. „Cancerul pulmonar provoacă cele mai multe victime din totalul celor diagnosticate cu această maladie, iar peste 100 de oameni din Marea Britanie sunt descoperite cu această boală în fiecare zi”, a adăugat acesta.

Chiar dacă pacienţii răspund iniţial la chimioterapie, tumoarea devine rezistentă la tratament şi, din păcate, aproape toţi oamenii diagnosticaţi cu această boală, nu supravieţuiesc. „Trebuie să găsim urgent un nou tratament împotriva acestei boli”, a precizat profesorul Seckl.

În fiecare an, circa 39.000 de oameni sunt diagnosticaţi cu cancer pulmonar în Marea Britanie, iar 34.500 îşi pierd viaţa din această cauză. După cancerul de prostată, cel pulmonar afectează cei mai mulţi bărbaţi în Marea Britanie.

Fumarul este răspunzător pentru 90% din cazurile de cancer pulmonar la bărbaţi şi peste 80% din cazuri la femei.

 
 

Etichete: , , , , ,

Lasă un comentariu