RSS

Cele mai inalte cladiri din lume – TOP 5

11 ian.

Daca tot s-a dat spre folosinta inutilitatea aia de Burj Dubai si toata lumea a scris despre el eu o sa fac un top cu minunile arhitectilor contemporani (si nu numai) DAR FARA CHESTIA AIA ORIBILA!. Atunci sa fie Top 5, zic:

5. Trump International Hotel & Tower – 423,22 metri

A doua clădire impozantă din Chicago a fost finalizată în 2009. Înainte de atacurile din 11 septembrie 2001, inginerii doreau să facă din Trump International Hotel & Tower cea mai înaltă clădire din lume, însă spaima pericolului terorist le-a temperat ambiţiile.


4. Willis Tower – 442,14 metri

Americanii nu prind podiumul, dar se laudă cu Willis Tower, aflat în Chicago, inaugurat cu mult timp înaintea celor care deţin acum supremaţia în lume: 1974. Turnul numără 108 etaje, iar în anul 2000 au fost instalate în vârf patru antene de televiziune.

3. Petronas Tower 1 şi Petronas Tower 2 – 451,9 metri

Cele două turnuri gemene din Kuala Lumpur, Malaezia, au deţinut supremaţia zgârie-norilor în perioada 1996 – 2003. Legate de un pod suspendat la 170 de metri deasupra solului, turnurile numără fiecare câte 88 de etaje deservite de 76 de lifturi.

2. Shanghai World Financial Center – 492 metri

Cea mai înaltă clădire din China a fost inaugurată în 2008 şi găzduieşte pe cele 101 de etaje mai multe birouri şi hoteluri. Construcţia Shanghai World Financial Center a necesitat o investiţie de peste 850 de milioane de dolari.

1. Taipei 101 – 508 metri

A doua cea mai înaltă clădire locuită din lume este localizată în oraşul cel mai mare oraş taiwanez, Taipei. Construcţia începută în 1999 a fost dusă la capăt cinci ani mai târziu. Taipei 101 numără, cum altfel, 101 etaje, este realizată din materiale compozite şi găzduieşte birouri.

Si binenteles, pe locul 0, minunea minunilor,piranda pirandelor,prostia prostiilor, inutilitatea inutilitatilor, faimosul,magnificul,extraordinarul,giganticul CACAT de Burj Dubai care mai nou a primit numele de Burj Khalif. La cei 818 metri imi doresc sa vina un cutremur destul de mare sa se injumatateasca.Poate asa realizeaza ca au facut prea multe geamuri si prea putina structura de rezistenta. Si poze nu pun ca e un viral pe net asta..Gasiti si voi.


Reclame
 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: