RSS

RCA-urile se maresc – asiguratorii huzuresc

31 ian.

Cu toate ca preturile pentru polita de asigurare RCA au crescut in doar cinci ani cu pana la 400% pentru persoane fizice si cu pana la 300% pentru persoanele juridice, acestea ar fi putut sa scada in 2010, deoarece o alta taxa inclusa in RCA -cea a Fondul de Protectie a Victimelor Strazii- s-a diminuat.

Taxa pentru Fondul de Protectie a Victimelor Strazii reprezinta acea taxa pe care posesorul de autoturism este obligat s-o plateasca si care ar trebui sa asigure interventiile chirurgicale in cazul victimelor rezultate in urma accidentelor rutiere. Aceasta taxa este inclusa in polita RCA si reprezenta pana in 2010, 1,5% din polita. Incepand cu acest an insa, ea s-a diminuat la 0,3%, diminuare care ar fi trebuit sa se reflecte si in pretul asigurarii obligatorii.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) nu poate interveni asupra pretului impus de societatilor de asigurari, iar micsorarea contributiei catre Fondul de Protectie a Victimelor Strazii s-ar traduce intr-o inginerie financiara care determina societatile de asigurari sa castige mai mult, platind mai putin la Fondul mai sus amintit.

Potrivit calculelor efectuate de sursa citata, firmele de asigurari ar castiga de pe urma acestei reduceri aproximativ sapte milioane de euro.

via

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 01/31/2010 în Nesimtire, Romania, stiri

 

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: