RSS

Inventii inutile care ne fac sa radem

05 aug.

Au promis că vor schimba lumea, însă au reuşit doar să-i dezamăgească pe cei care au crezut în ele. Revista TIME a realizat un top al celor mai spectaculoase invenţii care au eşuat în stil mare.

Deşi au fost lansate cu o campanie de marketing extrem de agresivă, vehiculele Segway nu au reuşit să aducă revoluţia în domeniul deplasării zilnice pe care au promis-o. Deşi tehnologia din spatele lor este spectaculoasă, Segway-urile au prins doar la agenţii de pază americani din mall-uri şi la cei mai leneşi dintre turişti.

Noua Coca-Cola

Oamenii de marketing ar fi trebuit să-şi dea seama de asta: nu e bine să te pui cu sentimentele consumatorilor faţă de anumite produse de referinţă. Mai ales când vine vorba de Coca-Cola, o băutură răcoritoare cu o istorie de 99 de ani în spate. Noua versiune, mai dulce, de Coca-Cola, a fost lansată pe piaţă în aprilie 1985, pe baza unor teste de degustare în care voluntarii erau legaţi la ochi. În lumea reală noul produs a fost însă un eşec de proporţii, fiind retras de pe piaţă după numai trei luni.

Clippy

„Se pare că scrieţi o scrisoare. Aveţi nevoie de ajutor”, este una dintre întrebările care au stârnit mânia utilizatorilor pachetului Mirosoft Office. Asistentul virtual Clippy, o agrafă cu ochi vorbitoare, şi-a făcut debutul odată cu versiunea din 1997 de Office şi şi-a câştigat repede reputaţia de unul dintre cele mai nesuferite personaje digitale, după ce a dat dovadă de o performanţă uluitoare la capitolul locvacitate. În loc să-i ajute pe utilizatori, Clippy reuşea să-i calce mai mereu pe nervi, astfel că a fost îndepărat din Word de către programatorii Microsoft.

Ierbicidul-minune din Vietnam

„Compusul portocaliu” a fost numele unui ierbicid extrem de puternic folosit între 1961 şi 1971, în timpul Războiului din Vietnam, pentru a distruge frunzişul pădurilor vietnameze şi a-i scoate astfel la iveală pe inamici. Chiar dacă şi-a îndeplinit scopul, „compusul portocaliu” a implicat costuri morale uriaşe. Expunerea la ierbicid s-a dovedit letală pentru oameni, cauzând cancer şi defecte congenitale. Sute de mii de vietnamezi au avut de suferit în urma substanţei, iar trupele americane au fost afectate şi ele.

CueCat

Lansat la apogeul revoluţiei digitale de la începutul anilor 1990, dispozitivul CueCat a fost unul dintre cele mai costisitoare eşecuri tehnologice din istorie. Milioane de scannere de coduri în formă de pisică au fost distribuite gratuit pe întreg teritoriul Statelor Unite, în speranţa că americanii urmau să le folosească pentru a citi diferite coduri de bare speciale pentru a naviga pe internet (Producătorii nu au explicat niciodată de ce li s-a părut că acest procedeu era mai facil decât tastarea unui link în ferestra unui browser). Reviste precum „Wired” şi „BusinessWeek” au publicat coduri de bare în paginile lor, însă, în cele din urmă, link-urile au învins în faţa gadget-urilor în formă de pisică.

 
7 comentarii

Scris de pe 08/05/2010 în funny, Si la altii, Stiati ca, TOP 10

 

Etichete: , , , , , ,

7 răspunsuri la „Inventii inutile care ne fac sa radem

 1. DanN

  08/05/2010 at 10:31

  Segway-urile, nu mi se par cap de lista. Daca mi-as permite, mi-as cumpara unul, atat eu cat si altii 1000 indivizi dintr-un grup de 1500, daca ar fi moca (hello sunt roman ce te astepti… 😀 ) sigur ar avea succes garantat 101%
  Coca-Cola…tragic dar adevarat
  CueCat… de…aruncat…
  Restul nici nu merita amintite.

   
  • mihaisuzuki

   08/05/2010 at 10:43

   Pai topul era facut invers..de la 5 la 1. Am uitat eu sa mentionez. Si eu as vrea un Segway pentru plimbare cand nu am chef sa merg pe jos.

    
 2. Vio

  08/05/2010 at 12:44

  Man, la AFI am văzut diferite personaje bântuind pe asemenea segway-uri pe holuri.

   
  • mihaisuzuki

   08/05/2010 at 12:53

   „Segway-urile au prins doar la agenţii de pază americani din mall-uri şi la cei mai leneşi dintre turişti”…Deci AFI Mall+turisti sau alte persoane=un procentaj prea mic de utilizatori avand in vedere cat s-a investit in aceasta „inventie.”

    
 3. DianaEmma

  08/23/2010 at 18:49

  Mie mi-era simpatic Clippy. 😀

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: