RSS

Universurile paralele nu mai sunt doar un mit

15 Dec

Universurile paralele nu mai sunt doar o temă de discuţie pentru pasionaţii de SF, ci şi o preocupare cât se poate de serioasă a NASA. Agenţia intenţionează să demonstreze ştiinţific existenţa universurilor paralele. Experimentul va începe anul viitor.

Un spectofotometru va fi montat pe Staţia Spaţială Internaţională în februarie 2011. Dispozitivul va capta razele cosmice, căutând antimateria şi materia întunecata din vidul spaţiului interstelar, departe de influenţele perturbatoare ale atmosferei Pământului.

Programul este conceput ca o colaborare a mai multor echipe de cercetători din toată lumea, care au diverse teorii. Echipa de cercetători americani de la Universitatea din Pennsylvania susţine că programul va demonstra că există universuri paralele asemănătoare cu universul nostru, separate de intervale spaţiale mici care nu pot comunica.

Cercetătorii britanici de la Universitatea Stanford au mers şi mai departe. Ei au pus la punct un algoritm ce permite aflarea numărului de universuri posibile, pornind de la faptul că universul în care trăim nu este de fapt decât o membrană tridimensionala a unui univers multidimensional.

În afara diferitelor teorii, specialiştii din întreaga lume aşteaptă cu sufletul la gură primele rezultate concrete ale experimentului NASA. Cert este că analizele spectrale de mare fineţe care vor fi realizate în spaţiu ar trebui să rezolve misterul materiei întunecate şi să arate clar dacă aceasta este într-adevăr liantul care poate ţine mai multe universuri împreună.

 

The NASA insignia.

Image via Wikipedia

 

Anunțuri
 
 

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

5 răspunsuri la „Universurile paralele nu mai sunt doar un mit

 1. suzuki

  12/15/2010 at 14:27

  Tot azi in direct pe http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html , Agentia Spatiala Americana a anuntat ca va organiza si transmite in direct o conferinta stiintifica “pentru a prezenta o descoperire in domeniul astrobiologiei, cu impact asupra cautarii dovezilor privind viata extraterestra”.

   
 2. suzuki

  12/15/2010 at 14:50

  ups….cred ca a fost transmisia asta in direct cu ceva timp in urma o:-)….scuze

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: