RSS

Cartofii de 700 de dolari

10 Iun

Cand te gandesti la o mancare scumpa, cartofii nu se afla printre primele pozitii. Cu toate acestea, cartofii „La Bonnotte” pot fi serviti contra sumei de 700 de dolari.

Tu ai da 700 de dolari pentru o portie de cartofi, fie ei si frantuzesti? Iti vine sa crezi sau nu, „La Bonnotte„, cartofii cei mai scumpi din lume, sunt serviti in restaurante de lux, ca mancare de fite.

De ce pretul lor este atat de piperat? Pentru ca soiul este unul deosebit, cultivat doar in Rugins, Noirmoutier, o insula pe coasta de vest a Frantei. Aici sunt produse doar 100 de tone de cartofi pe an si sunt culesi doar cu mainile, fara utilaje.

Tuberculul „La Bonnotte” ramane atasat de tulpina sa fragila, iar culegerea lor cu o masinarie i-ar distruge.

Cunoscut drept si „Regele Cartofilor„, „La Bonnotte” se planteaza in luna februarie si este gata de cules in prima saptamana a lunii mai. Terenul pe care cresc trebuie sa se afle in apropiere de o mare, iar pamantul este fertilizat doar cu alge marine.

Recolta este culeasa imediat, inainte de a ajunge la maturitate, asa cartofii retin savoarea mai bine, si sunt apoi transportati catre clientela, pentru a ajunge in restaurante in aceeasi zi.

Cei mai scumpi cartofi din lume sunt serviti in restaurante exclusiviste si preparati de bucatari dupa retete doar de ei cunoscute.

surse: 1,2,3

Anunțuri
 

Etichete: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: