RSS

Romanii plecati in strainatate au avut succes

10 iun.

Cei 3 milioane de romani plecati in ultimii zece ani la munca in Europa de Vest au adunat economii de 100 de miliarde de euro, pe care le tin in bancile straine sau sub forma de cash.

Primul studiu care masoara sumele stranse de romani in strainatate si nu numai remiterile anuale a fost facut de expertii Fundatiei Soros. Potrivit acestora, fiecare roman plecat in strainatate a economisit, in medie, 35.000 de euro.

„In perioada august 2009 – august 2010, romanii din strainatate au economisit aproape 12 miliarde de euro. Economiile totale ale romanilor aflati la munca in strainatate in ultimii zece ani s-ar putea estima astfel la o valoare de 100 de miliarde de euro”, este de parere Gabriel Petrescu, director executiv al Fundatiei Soros.

Potrivit acestuia, romanii din strainatate au economisit anul trecut 11,98 miliarde de euro, in timp ce valoarea remiterilor in tara a fost de 2,87 miliarde de euro. Sumele transferate in tara de romanii din strainatate, in perioada 2005 – 2010 (pentru care exista date disponibile), au fost, potrivit datelor BNR, de 30 de miliarde de euro.

In general, romanii care pleaca in strainatate (45%) spun ca nu se intorc fara sa-si realizeze obiectivul de economisire. In medie, un emigrant roman care lucreaza in strai­natate nu vrea sa se intoarca acasa fara o suma economisita cuprinsa intre 80.000 si 120.000 de euro.

sursa

Afla mai multe rezultate ale studiului, pe zf.ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reclame
 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: