RSS

Noi emigram la ei – Dar ei la noi?

11 Iun

Doar 165 de cetăţeni din state UE au apelat anul trecut la serviciile de consiliere oferite de EURES pentru a-şi găsi un loc de muncă în România, potrivit unui raport al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

“În evidenţele ANOFM au fost înregistrate, în perioada ianuarie-decembrie 2010, 165 de solicitări ale unor cetăţeni din state UE, care au apelat la serviciile de informare şi consiliere oferite de consilierii EURES români, cu scopul de a-şi găsi un loc de muncă în România”, conform datelor ANOFM.

Majoritatea celor care şi-au căutat de lucru pe piaţa locală în 2010 provin din Spania, Italia, Bulgaria şi Marea Briatnie.

Cei mai mulţi dintre aceştia au vizat posturi de ingineri constructori, manageri dezvoltare afaceri, manageri generali, profesori sau ingineri chimişti.

Nici străinii din statele din afara UE nu se mai înghesuie să vină la muncă în România, numărul străinilor care s-au angajat în România în 2010 a fost cu 30% mai mic decât în 2009, potrivit  Oficiului Român pentru Imigrări (ORI).

În cursul anului trecut au fost eliberate 2.970 de autorizaţii de muncă pentru cetăţenii extra-comunitari, faţă de 4.270 în 2009, mult sub cifra maxim admisă prin Hotărâre de Guvern, de 8.000 de permise de muncă.

În 2010 principalele funcţii deţinute de aceştia au fost în domeniul serviciilor şi în cel sportiv – guvernante, fotbalişti, bucătari, curieri, angajaţi în salubritate.

The Coat of arms of Romania

Image via Wikipedia

Reclame
 
2 comentarii

Scris de pe 06/11/2011 în Romania, Si la altii, stiri

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

2 răspunsuri la „Noi emigram la ei – Dar ei la noi?

 1. eumiealmeu

  06/11/2011 at 00:51

  ar fi o întrebare: de ce angajăm guvernante din alte ţări şi femeile noastre pleacă pentru a fi guvernante în afara ţării? pentru că pe cele străine le fraierim (filipineze, chiar stăteaţi în venirea în România?), iar ale noastre ar ridica tonul la copii – şi nici n-ar şti engleza să discute cu ei, să devină limbă maternă, pardon Boneză (de la filipineză amestecat cu bonă!) 🙂

   
  • mihaisuzuki

   06/11/2011 at 09:52

   E o intrebare foarte buna. Probabil pentru ca e mai profitabil asa. Totul se reduce la bani din pacate.

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: