RSS

O harta veche de 120 ani dezvaluie teoria Pamantului plat

24 Aug

Orlando Ferguson din South Dakota a desenat în 1893 harta Pământului, folosindu-se într-un mod unic de cunoştinţele sale biblice şi stiinţifice.

Harta a fost însoţită de 92 de pagini de notiţe, pe care apoi le-a distribuit în mai multe oraşe din SUA. Acesta a călătorit din oraş în oraş pentru a-şi împărtăşi teoria potrivit căreia Pământul este plat.

Harta lui Ferguson reprezintă Pământul ca o lespede uriaşă, rectangulară, cu centrul ridicat, asemenea unui vulcan. Don Homuth, un fost senator din Oregon, a donat Bibliotecii Congresului American din Washington neobişnuita hartă, veche de peste 120 de ani. Deşi biblioteca are peste cinci milioane de hărţi în colecţie, niciuna nu seamănă cu cea donată de către Don Homuth.

„Este foarte fragilă. Este printată pe o hârtie de mătase şi desenată manual cu ajutorul unor culori din apă”, a explicat Don Homuth.

Acesta a spus că a primit harta de la profesorul său de istorie din clasa a VIII-a, care, la rândul său, o avea de la bunicul lui care a locuit în Hot Springs, South Dacota, oraşul natal al lui Ferguson.

sursa

Anunțuri
 
2 comentarii

Scris de pe 08/24/2011 în Si la altii, Stiati ca

 

Etichete: , , , , ,

2 răspunsuri la „O harta veche de 120 ani dezvaluie teoria Pamantului plat

 1. gramaticu'

  11/21/2011 at 12:00

  Sa inteleg ca termenul „culori din apă” e traducerea pentru „watercolor”, adica, pe romaneste „acuarela”. Traiasca limba romana!!

  Traducerea ta e cam ca „muzica de pisici” de care facea haz Maiorescu. 🙂

   
  • mihaisuzuki

   11/21/2011 at 17:57

   Pe langa faptul ca vrei sa pari inteligent si nu esti recunosc ca am gresit cand am scris „din”. Erau culori „de” apa. E un termen folosit in pictura.

   Mai multe detalii aici: http://www.picturaonline.ro/shop/vernisuri-medii-diluanti/02-vernisuri-medii-culori-de-apa/cat_47.html

   Si da, puteam sa scriu si acuarela.Dar nu am scris. Pentru ca nu am vrut.Pentru ca e blogul meu, ok?

   Acum realizeaza cat timp ti-ai pierdut din viata ca sa intri si sa corectezi un articol pe un blog pe care probabil nu vei mai intra si a doua. Tu ai mai mult de pierdut. Daca intrebai ceva relativ la subiect intelegeam. Sau daca puneai problema altfel.

   Hai pa.

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: