RSS

Cum se spala bani? SUA ne invata

02 sept.

Costul total al operaţiunilor americane în Irak, Afganistan şi Pakistan va depăşi 4.000 de miliarde de dolari, de trei ori mai mult decât suma autorizată până acum de Congres în cei zece ani de la atentatele din 11 septembrie 2001.

Această cifră rezultă dintr-un studiu realizat de Universitatea Brown. Conform studiului, suma de 1.300 de miliarde de dolari aprobată oficial de Congres reprezintă doar o parte din cheltuielile totale pentru operaţiunile militare din aceste ţări.

Dacă ar fi calculate şi dobânzile la împrumuturile contractate pentru finanţarea operaţiunilor şi cele 400 de miliarde cheltuite pentru măsurile antiteroriste luate pe plan intern, costul total se situează deja între 2.300 şi 2.700 de miliarde de dolari. Iar dacă sunt luate în calcul şi viitoarele operaţiuni, costurile ajung la 4.400 de miliarde de dolari.

Un studiu din 2008 realizat de specialiştii Linda Bilmes şi Joseph Stiglitz anticipa că operaţiunile militare vor depăşi 3.000 de miliarde de dolari.

Diferenţa este că situaţia economică a Statelor Unite s-a înrăutăţit considerabil între timp, în contextul recesiunii şi creşterii deficitului bugetar.

sursa:The Independent

Reclame
 

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: