RSS

Samsung in razboi cu Apple

05 sept.

Samsung cere Comisiei pentru Comerţ Internaţional din SUA să interzică importurile produselor Apple iPhone, iPad şi iPod, deschizând un nou episod în războiul dintre cele două companii.

Samsung susţine că smartphone-ul iPhone, tableta iPad şi media player-ul iPod încalcă cinci brevete privind standardele de telecomunicaţii şi interfaţa cu utilizatorul.

Grupul sud-coreean a intentat de asemenea un proces Apple într-o instanţă federală din Delaware, pentru încălcarea brevetelor.

Războiul dintre cei doi giganţi ai tehnologiei acumulează tot mai multe litigii în justiţie, în Statele Unite şi în Coreea de Sud.

În aprilie, Apple a dat în judecată Samsung într-o instanţă federală din California, acuzând gama de smartphone-uri şi tablete Galaxy că imită iPhone şi iPad. Samsung a intentat atunci un contraproces în California.

Săptămâna trecută, compania americană a iniţiat o nouă acţiune în justiţie împotriva Samsung, de această dată în Coreea de Sud.

Pe lângă smartphone-urile şi tabletele proprii, Samsung fabrică şi microchip-uri pentru gadget-urile produse de Apple, afacere care i-a adus venituri de 5,7 miliarde de dolari anul trecut.

Samsung s-a conturat în ultimii ani ca cel mai puternic competitor al Apple pe piaţa smartphone-urilor şi tabletelor, însă varietatea largă de gadget-uri pe platofrma Android, care nu oferă exclusivitate vreunui producător, ţine compania sud-coreeană pe un distant loc secund.

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 09/05/2011 în Si la altii, stiri

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: