RSS

Filme care miros

03 nov.

Cinema 3D plus miros egal cinema 4D. Experimentul nu e nou dar îi revine regizorului Robert Rodriguez misiunea de a repune pe tapet chestiunea sinesteziei în receptarea spectacolului cinematografic. Fuziunea simţurilor trebuie să fie totală pentru a putea pătrunde cât mai adânc în universul imaginat de creatori, astfel încât metoda aroma-scope se află pe afişul acestui nou film din seria Spy Kids.

Concret, aroma-scope este descendentul tehnologiei smell-o-vision, experimentată în anii 60, care se străduia să ofere spectatorilor posibilitatea de a se bucura de film şi pe cale olfactivă, nu numai vizual şi auditiv. Şi mai concret, fiecare spectator primeşte la intrarea în sala de cinematograf, un aromascope card, care conţine o serie de numere care trebuie frecate când corespondentele lor apar pe ecran. Datorită atingerii, aromascope-ul generează un miros pe care spectatorul îl asociază cu cele ce se petrec pe ecran, imersiunea fiind profundă în acest mod. Şi, ceea ce e cel mai important, e gratis!

Se aşteaptă ca giumbuşlucul cu aroma-scope-ul să aducă ceva lume în săli, deşi precursorul său, Smell-O-Vision, a fost votat recent între cele mai proaste 100 de idei ale tuturor timpurilor de către cititorii revistei TIME. Rămâne, totuşi, întrebarea dacă vom ajunge să mergem la film pe baza unei recomandări de genul „Am fost la un film care mirosea excelent!”, constată firstshowing.net . Spy Kids 4: All The Time In The World intră pe ecrane pe 19 august. Poate ajunge şi la noi, în full 4D, să experimentăm şi noi aromascopia. Nici nu îndrăznim să ne imaginăm ce se va întâmpla dacă se va apela la aroma-scope în cazul unor filme horror. Ba chiar şi genul istoric s-ar putea să ne ofere surprize.

 

Reclame
 

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: