RSS

Oare cat valoreaza o moneda Facebook in lei?

14 nov.

O pâine = doi facebooks, o carte = cinci facebooks, un buchet de flori – 40 de facebooks. Aşa ar putea arăta lista de cumpărături a românilor, dacă Mark Zuckerberg, “tăticul” reţelei de socializare cu cei mai mulţi utilizatori, îşi pune planul în aplicare: propria monedă de circulaţie mondială.

In acest moment, moneda facebook poate fi cumpărată şi utilizată doar pentru jocuri sau alte tranzacţii aflate sub tutela site- ului de socializare, dar unii analişti sunt convinşi că Mark Zuckerberg şi oamenii săi pot transforma valuta într-un mecanism de plată în comerţul online şi cel de zi cu zi. Astfel, ideea lui Mark Zuckerberg are toate şansele să se transforme într-o revoluţie financiară, mai ales că în ultima perioadă, dolarul şi euro au devenit foarte instabile.

Unde mai pui că bănuţii facebook ar putea fi folosiţi de oricine, oriunde, ceea ce, deocamdată, nu este posibil cu nici o altă valută.
10 FB = 1 dolar american

Revoluţia a început deja în SUA, unde utilizatorii Facebook pot cumpăra Credite – care costă 1 dolar american setul de 10 – cu cardul de credit, de pe telefoanele mobile, prin intermediul cardurilor- cadou vândute la magazinele alimentare, sau folosind serviciile de plată PayPal de la eBay. Mulţi dezvoltatori de jocuri au acceptat în mare măsură trecerea la moneda facebook şi nu suntem decât la câţiva paşi distanţă de a ne cumpăra pâine şi lapte cu bani facebook. Chiar şi noi, românii.

Noua valută, spun specialiştii, ar putea “ridica” şi mai mult reţeaua de socializare a lui Zuckerberg, afacere evaluată la peste 50 de miliarde de dolari, mulţumită celor circa 700 de milioane de utilizatori din întreaga lume. Mai mult, se pare că pasul următor va fi făcut la finele lui 2012, când compania va fi listată la bursă.

Reclame
 
 

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: