RSS

Industria apei – trilioane de dolari/euro

21 nov.

Populatia globala in plina dezvoltare, cresterea standardelor de viata si acviferele subterane deteriorate sunt factorii care pun presiune asupra alimentarii cu apa potabila la nivel mondial.

Elementele esentiale ale companiilor cu perspective de dezvoltare sunt reprezentate de calitatea produselor, experienta echipei de management, modelul de afaceri, barierele la intrarea pe piata a concurentilor si, desigur, o piata imensa, manata de foame. Sau mai bine zis, de sete, caci pretutindeni pe glob exista regiuni extrem de uscate.
Apa poluata, dusmanul periculos al planetei omoara, in medie, 14.000 de oameni pe zi, potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Prin urmare, piata masiva pentru echipamentele de tratare a apei ar putea atinge un trilion de dolari (echivalentul a 1.000 de miliarde) pana in 2020.
Luke Daly, un tanar antreprenor din domeniul IT, are drept scop, satisfacerea setei maselor. In ultimii zece ani, Daly, fondator al tehnologiilor de tratare a apei, a investit 14 milioane de dolari pentru a dezvolta un sistem compact, dar puternic, de rezervoare si pompe, care poate dezinfecta pana la 30 de milioane de galoane (1 galon reprezinta 3,7 litri) de apa pe zi.
Masina pe care Luke a numit-o Ferrator si care are un consum redus de energie, curata apa, folosind o substanta numita ferat, o molecula care neutralizeaza metalele grele, fosfatii si bacteriile. Scopul acestuia este de a face apa potabila si de a o comercializa la preturi accesibile chiar si pentru tarile cele mai sarace.
Tehnologia lui Luke, precum si potentialul sau imens l-a pozitionat pe acesta in 2009 in Top 5 al celor mai promitatoare companii americane. Firmele private au devenit astfel mai atente cu produsele, cu planurile de afaceri, dar si cu echipele de management, in vederea cresterii in ochii investitorilor din industrie.
Dar chiar si companiile promitatoare au dat-o in bara. Cu 20 de milioane de dolari pe conducte, Daly a vazut cum sursa lui de finantare s-a „evaporat” in februarie anul acesta, cand unul dintre principalii creditori a fugit cu cateva „probleme de lichiditate”.

„Ai de ales intre a sta si a vedea cum totul se naruie in jurul tau si a merge inainte”, le-a spus Daly jurnalistilor de laForbes.
Reclame
 
Un comentariu

Scris de pe 11/21/2011 în Si la altii, Stiati ca

 

Etichete: , , , , , , , ,

Un răspuns la „Industria apei – trilioane de dolari/euro

  1. valeria

    11/22/2011 at 06:02

    da , bine …

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: