RSS

Topul evadarilor din zoo

06 dec.

Lupi, cobre, maimuţe, vulturi, foci. Indiferent de specie, animalele găsesc metode ingenioase de a scăpa din captivitate.

De la cele 20 de maimuţe evadate în Paris, la începutul secolului trecut, până la cobra care a îngrozit anul acesta New Yorkul.

Deşi lupii nu urcă în copaci şi nu se caţără pe garduri, Virginia, o femelă din această specie, de la grădina zoologică din Los Angeles, a făcut toate astea, în mai multe rânduri, pentru a evada. Asta s-a întâmplat în 1979, dar cazul ei a rămas faimos încă printre angajaţii instituţiei.

O altă poveste, mult mai veche şi mai cunoscută: cazul celor 20 de maimuţe care au fugit, în 1926, dintr-un parc de distracţii din Paris, după ce locul în care stăteau a luat foc în mod misterios.

În 1958, foca Cyril a reuşit să înoate în afara bazinului din Ontario, a traversat lacul Erie şi graniţele internaţionale şi a fost găsită în apele din Ohio.

Recent, un pinguin african de numai câteva luni a plecat în plimbare prin grădina zoologică din Germania, ajungând chiar pe teritoriul leilor. A scăpat însă nevinovat şi, în prezent, e unul din starurile instituţiei.

Tot anul acesta, o cobră egipteană e evadat în New York, de la Expoziţia Reptilelor, unde avea rol principal, răspândind panică în toată metropola americană.

Pe locul întâi în topul Time stă vulturul Goldie: în 1968 a evadat din Zoo-ul din Londra, în timp ce i se curăţa colivia. Timp de 12 zile, poliţia, pompierii, angajaţii grădinii au încercat să îl prindă. A fost prins, dar după o vreme a evadat din nou.

sursa

Reclame
 

Etichete: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: