RSS

Pentru voi cat valoreaza Internet-ul?

22 Dec
Internets = srs.biz. Parody motivator.

Image via Wikipedia

Numarul utilizatorilor de internet a depasit doua miliarde si cei mai multi dintre  noi am introdus internetul in vietile noastre atat de mult incat nu mai concepem traiul fara WEB.

Ai putea sa estimezi cam cat valoreaza pentru tine internetul? Cat ar trebui cineva sa te plateasca doar ca sa renunti la el pentru tot restul vietii. Un milion de dolari ar fi de-ajuns? 20 de milioane sau poate un miliard?

Raspunsul la toate intrebarile de mai sus, in VIDEO de la finalul articolului.

Cand imi intreb studentii asa ceva imi spun ‘nu aveti bani sa ne convingeti‘”, spune profesorul Michael Cox, directorul O’Neil Center pentru piete globale de la Universitatea de Business Cox.

Piata libera, spune profesorul, creeaza diferente uriase intre ceea ce consumatorii ar fi dispusi sa plateasca pentru accesul la internet si costul real. Asa ca problema se pune pe doua planuri: cat ar trebui sa fim platiti pentru a renunta la internet si mai poi, cati bani valoreaza accesul tuturor la internet.

Un studiu facut de tfas.org arata ca oamenii nu ar renunta la internet si la comunicarea pe care o pot avea prin intermediul acestu mediu. Cel putin nu pentru un milion de dolari.

Este foarte ieftin sa ajungi online si se ieftineste in timp, tot mai mult. Vedem acelasi tipar pentru multe alte produse, in special cele care tin de tehnologie. De exemplu telefonul modil: cand a aparut pe piata, in anii 80, telefonul celular nu avea aplicatii, nu avea muzica si nici acces la internet. Era de fapt o caramida cu butoane. Cu toate acestea, „caramida” aceea costa 4.000 de dolari si doar cei mai bogati din lume si-l puteau permite. Astazi, iti trebuie cam 40 de dolari sa pleci acasa cu un iPhone, la oferta.

Studentii din SUA, cei care apar in materialul video de mai jos, recunosc ca daca un telefon ar costa si acum 4.000 de dolari, atunci nu ar avea cum sa isi permita asa ceva.

Anunțuri
 
 

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: