RSS

Ai copil in masina? Nu fumezi!

09 ian.

În Ţara Galilor s-ar putea introduce o interdicţie cu privire la fumatul în maşinile în care se află şi copii. „Dacă o campanie menită să schimbe atitudini nu funcţionează, atunci interzicerea fumatului în maşinile în care circulă şi copii ar putea fi posibilă”, avertizează guvernul galez.

Acest lucru se întâmplă deja în unele state din SUA şi în unele părţi ale Canadei şi Australiei. Mai mult, din 2009 fumatul a fost interzis în Marea Britanie în maşinile oferite de către firme angajaţilor, în interes de serviciu. Codul Rutier avertizează, de asemenea, că fumatul în maşină poate distrage atenţia de la condus.

Un studiu al Universităţii din Aberdeen, publicat în ianuarie 2011, demonstrează cât de dăunător este fumatul în maşină pentru pasageri, în special pentru copii. Studiul constă în măsurarea nivelului de tutun dintr-o maşină în care s-a fumat. Rezultatele acestuia arată că nivelul de tutun din maşină era comparabil cu cel dintr-un bar sau pub în care se fumează intens.

Totuşi, cei care susţin drepturile fumătorilor pun la îndoială rezultatele cercetării, considerând interdicţia deopotrivă inutilă şi o încălcare a libertăţilor civile. În sprijinul lor vine o cercetare din 2010 care a evidenţiat că 85,3% din cei 1.000 de fumători adulţi chestionaţi au spus că nu ar fuma în maşină dacă un copil ar fi prezent. Numai 8,2% din ei au spus că ar fuma oricum iar restul de 6,5% au spus că ar întreba înainte să îşi aprindă ţigara.

sursa

Reclame
 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: