RSS

Top 10 „Cum sa previi sa te fure angajatul”

06 nov.

Ştii că îţi fură cât să te treacă de profit pe pierdere. Dau vina pe clienţi, pe furnizori, pe spărgători, numai unii pe alţii nu. Iar tu ai dublat paza, ai pus camere şi ai comandat audit financiar sau tehnologic, degeaba. Da, angajaţii tăi te fură şi dacă nu vrei să ajungi în faliment trebuie să-i prinzi. Reţeta:
furturi-magazine-romania-europa
1. Business Inteligence. Asociază graficele de productivitate şi cash-flow cu fiecare angajat. Vezi ce se întâmplă când câte unul este în concediu, cine stă peste program etc. Găseşte cauzele posibile ale fiecărei variaţii de inventar şi îngustează-le până ai un nume.

2. Investigaţie. Caută-ţi propria marfă pe piaţă. Răscumpăr-o sistematic şi stabileşte o metodă de urmărire pentru a descoperi filiera.

3. Rotaţie pe post. Hoţii au nevoie să-şi acopere urmele constant.Mută-i din post şi adu pe câte cineva nou, care să înveţe despre ce-i vorba. Nu accepta scuze de genul: doar eu pot să fac asta. Interesul tău este să ştie cât mai mulţi.

4. Audit surpriză. Fă inspecţii neanunţate. În felul ăsta, hoţii nu vor avea timp să acopere cu facturi sau documente găurile din inventar.

5. Track-record. Verifică istoricul angajaţilor în afara firmei. Sună-i pe foştii patroni pentru referinţe.

6. Recompense. Premiază-i pe turnători şi promite-le confidenţialitatea. Deschide şi o linie anonimă
prin care să poţi primi informaţii

7. Amnistie. Oferă-le ocazia să aducă înapoi ce au furat, cu promisiunea că nu vor păţi nimic dar că pentru restul se vor face controale severe.

8. Sistem de împrumut. Dacă vinzi obiecte de uz personal sau unelte, dă-le angajaţilor posibilitatea să ia acasă, pe semnătură, câteva modele. În felul ăsta scade tentaţia de-a fura obiecte care le sunt necesare doar o dată.

9. Screening. Verifică dacă venitul angajaţilor corespunde cu stilul de viaţă. S-ar putea ca BMW-ul ‘de la tata’ să fi fost luat, totuşi, din banii tăi.

10. Ameninţare. Nu păstra confidenţialitatea. În cazurile descoperite, fă-i hoţului cât de multă publicitate negativă poţi.

Vazut initial pe supermagnet . Sursa.

 
 

Etichete: , , , , , ,

3 răspunsuri la „Top 10 „Cum sa previi sa te fure angajatul”

  1. cristi

    01/11/2010 at 14:03

    In ultimii 2 ani pe fondul crizei economice in supermarketurile din tara a crescut ingrijorator fenomenul de furt si pierderi provocate de proprii angajati.Prin urmare firmele si-au facut propriul plan de lupta pentru a stopa pierderile imense pe care le produc angajatii.Nereusind acest lucru au considerat ca cel mai bine e sa angajeze o firma de detective particulari pentru a face acest lucru pentru ei.Astfel firmele de detectivi s-au inbogatit de pe urma acestui fenomen,acestia avand un comision exorbitant de mare ajungandu-se la sute de mii de euro pentru 3 luni de contract.Pererea mea si a multora este ca aceasta suma nu e justificata astfel ajungem la propunerea mea.

    Eu in 3 luni de zile am schimbat tot sistemul de lucru la un lant de supermarketuri si am stopat furturile cu 90% si pierderile cu 70% ceea ce inseamna enorm de mult daca tinem cont ca impreuna cele 2 aduceau un deficit de peste 1 mil de euro anual.
    Prin mine costurile dumneavoastra ar fi enorm de reduse deoarece nu reprezint nici o firma de detectivi .

    Daca dumneavoastra intampinati aceleasi probleme ca celelalte firme si doriti stoparea lor dar bugetul nu va permite sa angajati o firma de detectivi particulari atunci eu sunt solutia pentru dumneavoastra.

    Contact:
    danila_cristian_florin@yahoo.com

     
  2. mihaisuzuki

    01/11/2010 at 14:11

    Ok…Sincer, nu sunt proprietarul unui lant de magazine dar daca ma va intreba cineva daca stiu pe cineva care se ocupe cu asa ceva fiti sigur ca va voi recomanda!

    Toate bune

     
  3. cristi

    01/12/2010 at 11:43

    Va multumesc mult!

     

Lasă un comentariu